В сезона на настинките и вирусите отново започваме да търсим природни лекове, с които да подкрепим имунната си система и организма като цяло срещу всякакви болести.
И ето че отново се обръщаме към тибетското чудо годжи беи, което има редица полезни свойства, за които дори не сте подозирали!
Още от древността растението годжи бери е високо ценено и намира широко приложение в китайската традиционна медицина. Първите сведения за плода датират от земите на Тибетските Хималаи и Северен Китай, където е бил отглеждан още 5000 г. пр.н.е.
Днес най-много плантации се намират в Югоизточна Европа и Азия. В Китай тези малки червеникави плодчета са известни като храната на столетниците.
Годжи бери е познат и под наименованието лиций и мерджан и е сред любимите храни на Мадона, Стинг, Мик Джагър и Кайли Миноуг.
Разберете какви са полезните свойства и как може да консумирате годжи бери!
Прочетете още: