Светът е голям и пица дебне отвсякъде

Всеизвестен факт е, че родината на пицата е Италия, но знаете ли, че тя става популярна още през 17 век, най-вече сред италианските селяни? По-късно  става любима храна за крал Умберто I и съпругата му Маргарита Савойска, в чест на която хапваме днес един от най-популярните видове пица.

В новия епизод на уеб поредицата URBAN LIFE, водещият Алекс Петренко обръща внимание именно на пицата – една от най-обичаните кулинарни изкушения и в наши дни. Разходката му из специализираните заведение представя места за пица, в които клиентът има пълен контрол върху рецептата до такива, при които традицията в приготвянето е почти сакрална.

Снимка: netinfo

Ако изгледате епизода ще разберете къде може да похапнете пица, чието тесто е микс от три вида италианско брашно и е втасвало цели 24 часа за един истински и неподражаем вкус, както и защо е толкова важна пещта при приготвянето на пицата.

В случай че ви стане интересно, не пропускайте да видите и другите видеа от уеб поредица за градски живот и култура, които ще ви подскажат кои са онези места, които може да посетите с приятелите, семейството или пък домашния любимец.

Снимка: netinfo

Виж още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти