Внимание! С кои храни не бива да ядете череши

череши
Снимка: Thinkstock

Черешовото дърво е познато на хората от векове, а неговите вкусни и сочни плодове са любимо лакомство на почти всеки човек. Освен вкусови усещания, черешите носят и здравословни ползи.

Те се дължат на наличието на много витамини и минерали - А, В, С, Р, калций, натрий, калий, желязо, антоцианини и каротиноиди.

С хранителните си качества черешите подобряват и улесняват процесите в организма, работата на мозъка, кръвоносната система, храносмилането, работата на сърцето и бъбреците. С череши може да се подпомогне и грижата за добрия външен вид, защото те са полезни в борбата срещу натрупания целулит и възрастовите промени в кожата, изразяващи се в бръчки.

Черешите могат да се консумират по много начини - като пресен плод, на сок или под формата на конфитюри и желета. Има проблем обаче - този плод не бива да се консумира с някои други храни според диетолозите.

Според проведените проучвания за възрастен човек, който не страда от диабет или остри симптоми на гастрит, препоръчителната дневна порция череши е 200 грама. При наличие на гастритни оплаквания може да се консумират череши в ограничени количества. 

А има и храни, с които е добре изобщо да не смесваме черешите. Ето кои са те:

С кои храни не бива да ядете череши

 

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти