Ракът скоро ще е напълно лечим и български лекари участват в това

Ракът е бичът на нашия век. От СПИН можеш да се предпазиш или пък да поддържаш живота си дълго, за другите болести имаш симптоми, лечение, излекуване…

Но ракът е подъл. Често се появява без никой да подозира, открива се случайно или пък твърде късно и променя животи – на болния, на близките му, на колегите – на всички.

Ракът е изпитание за духа и тялото и много от хората, сполетени от тази болест, я наричат „благословия“, колкото и да е странно. Защото сериозните болести ни помагат да осъзнаем кои са наистина важните неща в живота.

Това обаче не го прави по-малко болезнен, тъжен и покосяващ. Преживяемостта от различните видове рак варира, но така или иначе смъртните случаи не са един и два.

В последните години обаче добрите новини, свързани с рака, сякаш стават все повече и повече.

И това не е случайно. Вече идва време да се берат плодовете на десетилетия изследвания, анализи, открития.

Шиваров
Снимка: NOVA

(мъжът на снимката е д-р Велизар Шиваров - български лекар, част от екипа на нобеловия лауреат проф. Тасуко Хонджу

А още по-хубавото е, че в тези добри новини, свързани с лечението на рака, има и български имена – не само на лекари, но и на пациенти, преборили се с рака окончателно.

Репортажът в Темата на Нова не е дълъг – само 15 минути. Но в тях са събрани много щастие, много знание, много сбъднати мечти, едно щастливо момиче, двама всеотдайни български лекари и надеждата, че скоро ракът ще е просто болест. А не присъда.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти