Кой оттенък на кожата за какъв здравословен проблем говори

Да предпазим здравето си преди да е станало твърде късно
Снимка: sxc.hu

Често състоянието на видимите от нас части на тялото може да ни подскаже за възникнал проблем с някой вътрешен орган. Много добър показател в този случай се оказва и кожата на лицето ни, а нейните оцветявания могат да бъдат индикатори за редица заболявания.

Логично тук става въпрос за оттенъци, които се задържат непрекъснато върху кожата ни, а не такива, причинени от резки температурни разлики или почервенявания от срамежливост и гняв, например.

Червеният цвят
Този постоянен цвят на лицето свидетелства за заболяване на сърдечно-съдовата система. В този случай се препоръчва да се потърси съвет от кардиолог.

Посинялото лице
Появата на синкав оттенък (без да ни е студено) върху челото, бузите и устните дава яснота за наличието на хронични заболявания на белите дробове.

Бели петна
Ако бузите ви са осеяни с бели петна, а самата кожа е бледожълта, може да имате изтощена нервна система. За да изясните причината, си запишете час при невролог.

Бледото лице
То е един от характерните признаци на анемията. При това заболяване е вяла не само кожата на лицето, но и вътрешните повърхности на устните и клепачите. В този случай няма да ви се размине без помощта на хематолог.

Кафявият цвят
Той се появява върху скулите под формата на петна и подсказва за проблеми с бъбреците или инфекциозно заболяване на пикочния мехур.

Зеленикав оттенък
Той говори за заболяване на жлъчката или черния дроб. Потърсете помощ от гастроентеролог.

Жълтото лице
Жълтият цвят и жълтите петна по лицето са признак за възпаление на черния дроб или жлъчката. Незабавно потърсете хепатолог - специалист по заболяванията на черния дроб.

Разбира се, тези съвети имат вторичен характер и могат да ви бъдат от полза само при своевременното откриване на заболяването в неговия по-ранен стадий. При всяко съмнение за проблеми със здравето, потърсете своя личен лекар, както и консултация със съответния специалист.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Трите зодии, без които светът не би оцелял
Астрология

Трите зодии, без които светът не би оцелял

Светът е балансиран, защото е населен с различните представители на...

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам
Свободно време

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам

Днес решихме да ви припомним един текст, който ни показва...

Сексът, от който се страхуват жените
Свободно време

Сексът, от който се страхуват жените

Eдна от най-обсъжданите и най-скандалните теми - това е темата за...

Абонамент