„Паскалина“ - вкусната пица, която удължава живота

пица
Снимка: Thinkstock

Италиански учени и готвачи са създали пица, която може да предотврати развитието на рак и сърдечносъдови заболявания. Пицата "Паскалина", направена от неаполитански специалисти, е наричана още "пицата, която удължава живота" и "противоракова пица".

Тестеното изделие се прави с продукти, които влизат в състава на Средиземноморската диета. Тази диета е известна с ползите, които носи за здравето.

Пицата с основа от пшенично брашно е покрита с чери домати, вид броколи, маслини, студено пресован зехтин, чесън и чили. В "Паскалина" няма месо или каквито и да е било сирена или кашкавал.

Съставките й са избрани заради способността им да намаляват риска от развитие на сърдечносъдови болести и на някои видове злокачествени заболявания на храносмилателната система, включително рак на дебелото черво.

Учените от италианския Институт за борба с раковите заболявания твърдят, че "Паскалина" е достатъчно здравословна, за да се консумира два пъти седмично. Това не е първият път, в който става известно, че яденето на пица помага за предотвратяване на ракови заболявания.

пица
Снимка: Thinkstock

През 2003 г. учени откриха, че за хората, които хапват пица, рискът от развитие на рак на ларинкса е с 59 процента по-нисък, на хранопровода - с 34 процента по-нисък, и на дебелото черво - с 26 процента по-нисък.

Благоприятният ефект се приписва на доматите. В кожата им се съдържа антиоксидант, наречен ликопен, който е известен с противораковите си свойства.

И понеже е лято, вижте как да се погрижите за кожата си с любов >>>

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти