От кои плодове се надебелява

От кои плодове се надебелява
Снимка: Thinkstock

Д-р Ана Пейкова е дерматолог с над 10-годишна практика зад гърба си.

От 2005 г. активно се занимава и с естетична дерматология.

През март 2006 печели стипендия за участие в световният конгрес по дерматология в Сан Франсиско.

Притежава сертификати за прилагане на ботулинов токсин, дермални филъри, Radiesse, мезотерапия за лице и тяло, химичен пилинг и фотоепилация.

Ежегодно участва в най-големите международни форуми, както и в индивидуални обучения при признати дерматолози и пластични хирурзи.

Тя е основател на клиника по дерматология Derma Elite.

  ***

Затлъстяването е бичът на съвременното общество. Проблем, който не бива да подценяваме, защото води до много други здравословни проблеми – сърдечни заболявания, диабет и прочие.

За затлъстяването се говори много, но е време да преминем към активно действие – борба с него.

Кои фактори причиняват затлъстяването?

Факторите, които причиняват наднормено тегло са:

♦ хормонални проблеми

♦ застоял живот

♦ възраст

♦ липса на двигателна активност

♦ стрес

Но най-сериозният фактор е неправилното хранене и прекомерна консумация на мазни и калорични храни

Плодовете, колкото и полезни да са те, също са източник на калории и причиняват затлъстяване. Плодовете, от които се дебелее най-много са тези, които съдържат повече захар – гроздето, черешите, прасковите и всички сушени плодове. Те трябва да се избягват при борбата със затлъстяването.

Тези плодове могат да се консумират само от хора с нормално тегло. Хубаво обаче е дори хората с нормално тегло да приемат тези плодове в определено количество и при определен режим.

Например, сутрин по една порция – по един средно голям плод или една чепка грозде. За хората с наднормено тегло тази консумация е забранена, или трябва да бъде сведена до един път седмично и то само сутрин, поне 2 часа преди обяд. И още нещо много важно.

Много хора не знаят, но плодовете трябва да се консумират преди основното хранене, а не за десерт. Това е така защото, приети на гладно те се разграждат много бързо от организма и той поема всички ценни от тях вещества като витамини, минерали, захари. Консумирани непосредствено след хранене предизвикват натрупване на отпадни продукти в следствие на тяхната ферментация, които затрудняват обмяната и смилането на храната.

Какво се случва с кожата ни когато напълняваме?

При напълняване кожата става по-мазна, може да се появят акнеични проблеми. Задържането на токсини повлиява на качеството на колагена и на еластичните влакна. Порите се разширяват в Т-зоната. По тялото се образуват целулит и стрии. Когато пълнотата е в следствие на хормонален дисбаланс, кожата става суха, появява се залющване и дразнене.

Какво се случва с кожата когато отслабваме?

Когато отслабнем и то рязко, кожата губи тонус и еластичност. Тенът става сивкав или жълтеникав. Появяват се фини бръчки около очите, бузите хлътват поради изчерпване на мастната подложка. Очите в очните ябълки също хлътват. Кожата на шията и контура е много чувствителна при отслабване и бързо се отпуска.

За да е успешна борбата с килограмите, трябва да се вземат комплексни мерки и да се прилагат достатъчно дълго време с много постоянство, воля и търпение.

Храненето трябва да се балансира и намали, да се включи двигателна активност, да се приема достатъчно количество вода - около 2 л дневно. За да имаме наистина добър и дълготраен резлутат, може да се включат и някои медицински процедури. Например криолиполиза.

Тя е нов метод са премахване на локални мазнини. При нея се унищожават мастните клетки като се замръзяват някои мастни киселини в тях. След време унищожените мастни клетки се изхвърлят от организма чрез лимфата и черния дроб. Три процедури са необходими в една зона, за да се унищожат до 70% от мастните клетки в нея. Процедурата е медицинска и е неивазивна алтернатива на липосукцията.

Радиочестотата е втората по ефективност процедура. Тя втечнява мазнините и повишава метаболизма на организма. Мастната клетка запазва клетъчната си стена обаче и тя може да увеличи обема си отново при повторно прекаляване с храната.

Всякакви видове антицелулитни масажи, ръчни масажи с вендузи, процедури за дрениране, подпомагат за бързото отвеждане на отпадните продукти при отслабване, увеличават кръвообращението, активират лимфооттока и тонизират кожата като цяло.

Разковничето за постигане на трайно нормално тегло и хубава, здрава кожа е в постоянството и системното прилагане на всички изброени методите заедно под контрола на лекари и кинезитерапевти. Самоконтролът, постоянството и волята на човека да промени начина си на живот и хранене също е от изключителна важност.

Прочетете още:

Митове за популярните диети
Диетите, които трябва да избягвате
5-дневна диета топи килограми и забавя стареенето
Да се задържим слаби и след диетата
Спрете да броите калории, минете на средиземноморска диета
Диета за жени - кисело мляко и ядки

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти