Още един полезен и вкусен зеленчук

Още един полезен и вкусен зеленчук
Снимка: Thinkstock

Ако сте от почитателите на зеленчуците и свежите салати, може би сте чували за растението кресон.

То е известно още като поточарка или мокреш, поради това, че расте край извори, планински потоци и реки. Среща се из цялата страна до 1500 м надморска височина.

Кресонът има редица полезни свойства, основното от които е, че е богат източник на витамин С. Може да се използва като билка, а също и пресен в редица блюда.

Някои специалисти го квалифицират като листен зеленчук, тъй като в Южна Европа и Средния Изток е широко използван като съставка за разнообразни салати.

От Bellasugar.com споделят няколко начина, по които можете да използвате кресон в кухнята.

Най-важното е старателно да го измиете. След това имате свободата да го прибавяте към всякакви храни.

В свежа салата той пасва чудесно, както и като гарнитура на месо. Спокойно можете да го добавите към моркови, зеле и краставица, ако си правите зелен шейк или да го включите към съставките на зеленчуковата супа.

Също така, можете с кресон да украсите основното ястие или да го добавите като свежа зеленина в сандвича си.

Тъй като това растение много се доближава до спанака, чудесно се комбинира със сьомга или говеждо, например. 

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кое е вашето сутрешно "гориво"?

Мара Белчева - красивата българска поетеса
Известни

Мара Белчева - красивата българска поетеса

Битка за сърцето на една от най-красивите поетеси била причина...

Маршът на незадоволените жени
Свободно време

Маршът на незадоволените жени

Телата им са покрити с кожа, главата с косми, имат две очи...

8-те навика на щастливите хора
Свободно време

8-те навика на щастливите хора

Има много практични неща, които всяка от нас прави...

Абонамент