Нови факти за електронните цигари

Не правете така
Снимка: Thinkstock

Електронните цигари са използвани от хиляди пушачи, които или искат да се откажат от вредния навик, или търсят по-здравословна алтернатива.

Но ново проучване установи, че електронните цигари в действителност не помагат за отказване от пушенето и представляват сериозна потенциална заплаха за здравето, защото съдържат никотин.

Докладът, оповестен от италианското министерство на здравеопазването, предупреждава, че електронните цигари не трябва да се използват от млади хора, тъй като внасят никотин в тялото и могат да ги накарат да пропушат истински цигари.

Роберта Пачифичи, директор на Обсерваторията за пушене, алкохол и употреба на наркотици към Националния здравен институт на Ботуша, която е изготвила доклада, заяви, че не е убедена в пълната безопасност на електронните цигари.

"Трябва да имаме предпазлив подход към този продукт, тъй като знаем малко за неговата полза за спиране на пушенето и за токсичността му", предупреди тя. Пачифичи допълни, че докладът й не убеждава в ефективността или безвредността на електронните цигари.

Тя обаче признава, че макар нивата на никотин да варират в този тип цигари, те обикновено са по-ниски, отколкото в хартиените.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти