Нова причина за мъжкото отслабване

Да вземем добър пример от най-близките ни хора
Снимка: Thinkstock

Все повече жени са недоволни, че мъжете в техния живот постоянно обвиняват възрастта за това, че трупат излишни килограми, се коментира в ново британско проучване.

Оказва се, че жените, окуражаващи своите партньори да отслабнат, са се увеличили с 20%.

В анкетата са участвали над 2000 души от двата пола, като данните показват, че 64% от дамите се подлагат на диета заради собственото си самочувствие, докато мъжете, които го правят от същите подбуди - са 42%.

Става ясно още, че само един от шест представители на силния пол иска да отслабне, за да е по-харесван сред женското съсловие, а 16% от запитаните дами са на мнение, че по-вталеният силует действа като афродизиак.

"Ето че жените стават доста по-инициативни и амбицирани в своите взаимоотношения, което показва и защо личната им мотивация към промяна в техния външен вид е по-голяма, независимо от възрастта", допълва английският психолог Манди Касиди.

Тя споделя, че мъжете са особено чувствителни относно темата с килограмите, а когато видят, че партньорките им постигат реални резултати в редуцирането на теглото – самите те стават по-уверени, че могат да реализират същия ефект, следвайки успешния пример на жената до тях.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти