Защо е добре да се храним с другата ръка

Защо е добре да се храним с другата ръка
Снимка: netinfo

Крайно време е да се отървем от онези четири-пет килограма, които вечно ни тормозят. Убедени сме, че без тях ще се чувстваме и ще изглеждаме много по-добре, но защо все не можем да отслабнем?

Забравете за лунната диета или за възможно най-вредния начин за отслабване - гладуването. Оцеляването цяла седмица само на кафе, сок, вафла и малко салата вечер ще стресира организма ви и няма да постигнете нищо друго, освен да се чувствате постоянен глад и депресия.

Ключът към здравословното сваляне на килограми е в хранителните навици. Променете първо тях или си изградете солидни такива и ги спазвайте.

Първо: Почнете да се храните в по-малки чинии. Много ефективен метод! Когато ползвате голяма или дълбока чиния, вие я пълните повече. В по-малката чинийка ще сложите респективно по-малко храна.

Второ: Сменете ръката, с която ядете. Това е малко по-сложно за изпълнение и е по-добре да не го правите на обществено място, защото рискувате всички да ви гледат как се храните като малко дете. Целта на смяната на ръцете е да се забавите със слагането на храна в устата си. Когато ядем лесно и бързо, ние не усещаме момента, в който сме се заситили и вече не сме гладни, а си изяждаме машинално всичко от чинията.

Трето: Намалете мазнините. Изхвърлете от кухнята си олиото, маста и маргарина (да, маргаринът уж не е толкова мазен и тежък, но никак не е полезен). Заложете на екстра върджин зехтин. Това е истински полезният зехтин, който е добит чрез пресоване и без ползване на химикали. По-скъп е от другия, но си заслужава. Освен това се откажете от пържената храна. Дори пържено в зехтин, яденето пак не е здравословно.

Четвърто: Пийте зелен чай! Зеленият чай съдържа "полифеноли", както и фитохимикали, които имат антиоксидантни, противобактериални, противовирусни и други свойства, които укрепват здравето. Освен това зеленият чай ограничава апетита.

Пето: Закусете с фибри! Хапвайте на закуска пълнозърнест хляб или хляб с фибри и ще се чувствате заситени чак до обяд. А колко са полезни фибрите и зърнените култури, вече знаят дори малките деца.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти