Нов неподозиран източник на калций

Супермен
Снимка: Thinkstock

Не само млечните продукти са основен източник на калций, показва ново изследване, според което зехтинът е от съществено значение за здравината на костите.

Ако имате непоносимост към млечните продукти, избягвате храни от животински произход или по някаква друга причина не консумирате мляко и сирене, тогава следва да потърсите алтернативен източник на калций.

Учените вярват, че ефектът на течното злато (както някои наричат зехтина) върху здравината на костите е уникален. Лекари провели експерименти в продължение на две години, като в тях се включили две хиляди доброволци, които не обичат мляко. Резултатите показват, че редовното ядене на морски дарове, билки и зеленчуци със зехтин, правят костите ни много по-здрави, а имунитета по-силен.

Тайната се крие в това, че зехтинът увеличава концентрацията на протеина остеокалцин в кръвта, който е жизненоважен за растежа и развитието на костите. Участниците, които по време на проучването не консумирали зехтин - нямали никакви положителни промени в опорно-двигателния апарат.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти