Спрете да слагате кисели краставички в руската салата. Ето защо...

руска салата
Снимка: Istock

Точно така - днес ще ви занимаем с една много интересна тема, а именно тази за киселите краставички и за това дали любимата ни зимнина ще се окаже низвергната от някакви си учени, работещи нейде из сибирската пустош.

Ние не сме сигурни, че трябва да вярвате на тези учени, защото трудно бихме се отказали от руската салата по празниците, но да чуем доводите им...

Махнете киселите краставички в рецептата за руска салата, за да е здравословна, съветват учените от Сибирския държавен медицински университет.

И докато в САЩ на 14 ноември отбелязват деня на киселите краставички, то руските експерти са категорични, че традиционното новогодишно блюдо, известно и като салата Оливие, трябва да се приготвя по нова и здравословна рецепта, за да не вреди.

руска салата
Снимка: Istock

Изводите на научния екип са направени по повод проекта Школа за здравословното хранене, която се провежда в Русия.

По нея диетолози от ВУЗ-овете в Русия са установили, че трябва да избягваме консумацията на кисели краставички не защото са особено калорични, а заради високото съдържание на сол.

Маринованите краставички в руската салата като всеки други пресолен продукт са причина за по-голям апетит. Затова колкото по-голямо количество кисели краставички хапвате, толкова повече изостряте лакомията си, споделят сибирските учени.

руска салата
Снимка: Istock

Ако решите да хапнете повече от руската салата в новогодишната нощ, ще ви гони вълчи апетит, а това може да доведе и до редица стомашно-чревни проблеми след празниците.

Друго, което може да промените в рецепта за традиционна руска салата според учените, са майонезата и колбасите. Избягвайте да продуктите от магазина при приготвянето на руска салата, защото те са пълни с трансмазнини.

Вместо купешка майонеза използвайте домашна, която може да приготвите от яйце и олио. А вместо салам и шунка прибавете в салата варено месо, като най-добре е бяло пилешко месо, защото е най-здравословно.

Сгряващи рецепти за зимните дни

Още вкусни идеи:

 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти