Научно доказано - пицата ни помага да отслабнем

Научно доказано - пицата ни помага да отслабнем
Снимка: Weheartit

Кой ли не си е мечтал да си похапва вкусна пица и да отслабва в същото време? Ще си кажете, че е невъзможно, но се оказва, че на този свят всичко е възможно. Пицата ни помага да сваляме килограми и това не е шега. Важното е да знаете как и кога да я консумирате.

Всички искаме да сме здрави и красиви, но диетите понякога могат да бъдат истински кошмар. Отказът от любимата храна беше почти мъчение, но вече не.

Учени от Португалия са установили, че хапването на пица веднъж в седмицата е полезно. Хубаво е да си даваме почивка от всички диети и лишения и да се отдаваме на забранените удоволствия. Така след това ще бъдем по-мотивирани да продължим с желания режим.

Учените сравнили две групи хора, които били на диета и трябвало да приемат по 10,500 калории на ден. Хората от втората група можели да си похапват каквото поискат в неделя.

Оказало се, че нямало разлики между отслабването на хората от едната и от другата група, но тези от втората се чувствали значително по-щастливи и мотивирани и след това продължили диетата си с по-малко усилия.

Това означава, че ако искате да се подложите на диета, то си определете един ден от седмицата, в който да се отдадете на любимата храна, без да изпитвате вина. Най-важното е да спазвате правилно разпределение на калориите и да не преяждате.

Пица и диета - да, вече е напълно възможно!

Прочетете още:

5 храни, които едновременно засищат и ни помагат да отслабнем

Лесна рецепта за зелева супа, с която ще отслабнете

Не яжте тези храни, ако искате да сте щастливи

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти