Как отслабнах неусетно с 4 килограма

Как отслабнах неусетно с 4 килограма
Снимка: netinfo

Велина Томова

Никога не съм била маниачка на тема килограми. Предпочитам да се чувствам добре, отколкото да разчитам на кантара да ми каже дали е така.

Все пак, в началото на лятото, в името на статистиката, се претеглих и резултатът беше 65. Много ли, малко ли, относително е да се каже.

По-важното е, че се задъхвах по стъпалата, нямах тонус и тайно си разкопчавах копчето на дънките като сядах, защото просто не можех да дишам.

Кога смених мюслито с бисквити? Кога спрях да ходя пеш и все си намирам извинение да хвана такси?

И все си взимам допълнително хляб, без да забравям и за десерта, разбира се.

Това не са навици на човек, който държи на здравето си. Маслото, захарта и безконтролното ядене на сладки неща пред телевизора няма да ми дадат енергия и здраве.

Решението да променя режима си дойде изведнъж и беше абсолютно категорично.

Казах си, че като спра сладкото, не се лишавам от него, а печеля здраве. Започнах да ходя повече пеш не за да се лиша от удобството на автомобила, а за да спечеля още здраве.

Впрочем, спечелих и пари, защото не ги давах за такси.

Още на първата сутрин, след като взех решение да променя режима си, станах по-рано, изпълнена с нова енергия – онази, която идва когато си си поставил цел и искаш с всички сили да я постигнеш.

Не, не се записах на фитнес, разбира се, защото просто не го харесвам като спорт. Но за сметка на това страшно много обичам да карам колело.

Избрах си безопасен маршрут и в следващите няколко седмици ходех на работа с велосипеда почти всеки ден.

Беше ми безкрайно интересно да откривам града по нов начин – по алеите в парка, по тихите улички, покрай кварталните кафенета, които посрещаха първите си редовни посетители.

Забравих изобщо за супермаркета, пазарувах само от пазара, на който можех да намеря само това, което е създадено от природата – плодове и зеленчуци, месо, яйца, мляко.

Със запасите от шоколад и бисквити вкъщи почерпих съседите и спрях изобщо да купувам такива сладкиши.

Заради многото плодове, които ядях, нямах никакви шоко-пристъпи.

На обяд или вечеря поръчвах само салата и месо или само постно ястие, хранех се бавно и десертът ми беше плод, а не торта.

Не ми тежеше, защото през цялото време знаех, че го правя за себе си. Не за кантара, не за прословутите дънки, които уж всяка жена си пазела и тайно се надявала отново да влезе в тях.

Не, правех го заради себе си, заради здравето на кожата, косата и тялото ми, за да имам тонус и настроение.

Така прекарах цялото лято.

В първите студени дни наистина успях да обуя „онези дънки“ - бях свалила 4 килограма само за два месеца без никакво усилие – само с простото желание да съм здрава.

Толкова е лесно. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти