Искаш майка ти да живее по-дълго? Можеш да удължиш живота ѝ без много пари

майка и дъщеря
Снимка: Getty

Ако майка ти се опитва да прекара повече време с теб, може би наистина е замислила нещо – например да удължи живота си.

Медицинските специалисти са категорични, че заболяванията не зависят само от физически фактори – психическото и емоционалното състояние също има немалко отражение върху цялостното здраве. А то се повлиява и от компанията на близки хора.

Доказва го и изследване на Калифорнийския университет, Сан Франциско. То било проведено сред 1600 души на средна възраст от 71 г., за да стане ясно до каква степен самотата влияе върху смъртността.

Резултатите от проучването показват, че при онези, които прекарват по-малко време с любимите си хора, се наблюдава по-висока смъртност в сравнение с останалите.

Така например 23% от хората, които са определили себе си като самотни, умират до шест години по-късно. За разлика от тях, само 14% от онези, които споделят, че разполагат с „адекватна компания“, си отиват от този свят в същия период.

Храните за дълголетие, които ще ви пазят в добра форма много години

Барбара Московиц, социален работник в болница в Масачузетс, обяснява пред “The New York Time”: „Нуждата, която имаме през целия си живот – хора, които да ни обичат, ценят и радват – никога не изчезва.“

майка и дъщеря
Снимка: Getty

Специалистът пояснява още, че хората ценят междуличностните отношения повече с напредването на възрастта. Вероятно защото осъзнават, че в крайна сметка близостта с други човешки същества се оказва най-важното в живота на човек.

Затова отсега нататък се постарай да подредиш плановете си така, че да прекарваш повече време с родителите си – не само за може златните им години да бъдат по-щастливи, но и за да може да се радват на повече от тях.

Диетата за дълголетие на кралица Елизабет Втора

ох на мама
Снимка: ohnamama.bg

Не пропускайте да последвате Ohnamama.bg във Facebook и Instagram!

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти