Как да намалим употребата на сол

Внимавайте с количествата готварска сол
Снимка: sxc.hu

Солта трябва да подобрява вкуса на храната, а не да се превръща в преобладаващ вкус. Освен това консумирането на големи количества сол няма да се отрази никак добре на здравето ви.

Ето няколко лесни начина как да намалите съдържанието на сол в храната, без да трябва да се лишавате изцяло от ценната подправка.

*Когато ще готвите боб, нахут, царевица или друга подобна култура от консерва е добре да изплакнете преди това в гевгир, тъй като храната от консервите е доста щедро осолена. Ако не ви се занимава с миене, може да го пропуснете, но в такъв случай не трябва да слагате допълнително сол в гозбата.

*Проверете подправките, които слагате в храната - много от тях имат добавено количество сол, което прави напълно излишно допълнителното осоляване на блюдото.

*Когато посолявате водата, за да заври по-бързо и да сложите в нея паста, картофи или нещо подобно, трябва да ограничите по-нататъшното добавяне на сол в яденето.

*Готовите сосове, които купувате от магазина, също съдържат високо количество сол. Вземете това под внимание и не добавяте излишна сол в салата или основното.

*Внимавайте с количествата печени ядки, които хапвате, тъй като те често са щедро насолени.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент