Интересен метод за отслабване

Интересен метод за отслабване
Снимка: Thinkstock

След като вчера ви написахме как жените стават по-привлекателни, когато естественият аромат на тялото им се изменя под влияние на хормоните, днес ще ви представим поредното доказателство за силата на миризмите.

Оказва се, че ключът към свалянето на излишни килограми може да е точно под носа ви и то буквално.

Според ароматерапевти вдишването на етерични масла може да потисне апетита и да ускори свалянето на излишните килограми.

"Етеричните масла имат огромно влияние във всекидневието ви.

Те могат да подобрят настроението ви, да ви помогнат да се отпуснете или точно обратното – да обострят концентрацията ви. Според последните проучвания ароматерапията може да е от помощ и при отслабването.

Разбира се, здравословното хранене и физическите упражнения са от решаващо значение за всяка програма за загуба на тегло, но според специалисти терапията с аромати може да бъде помощно средство в борбата с килограмите.

Това не е първото изследване, според което ароматите вталяват. През 2013 г. беше открито, че ароматът на зехтин води до отслабване.

Изследванията са направени от учени от университетите в Мюнхен и Виена, според които хората консумират по-малко калории, след като усетят определени миризми.

Обратното също е валидно.

Отдавна е установено, че миризмите могат да засилят апетита към храната. Европейските учени ще продължат изследванията в областта, за да открият специфичната връзка между уханията и нивата на ситост. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти