Ябълките се ядат само сутрин

ябълки
Снимка: iStock

Въпреки, че е един от най-вкусните и сочни плодове, много диетолози предупреждават, че не е добре ябълката да се яде вечер.

Този плод, който укрепва имунитета, не трябва дори да се яде по всяко време на деня, а само сутрин. За тази препоръка са изброени конкретни причини.

Според някои изследвания се препоръчва ябълката да се консумира рано сутрин, защото е богата на диетични фибри и пектин, намиращ се в нейната кора, пише BGNES..

Повечето хора имат проблеми с храносмилането поради недостатъчен сън или лоши хранителни навици, така че яденето на ябълка сутрин, веднага след събуждане, е добра идея. На закуска ябълките могат да стимулират храносмилането ни по-добре от всички други плодове, казват диетолозите.

6 ползи за здравето, ако ядете по една ябълка на ден

Освен това пектинът в ябълките може да помогне да се отървете от токсините, тъй като води до елиминиране на отровите в организма.

Ако ядем ябълки късно вечерта или през нощта, този агресивен плод може да се обърне срещу нас и да натовари нашите чревни функции. Това означава, че ябълката през нощта ще ни подуе и ще изпитваме дискомфорт в стомаха през цялата нощ.

Също така, намиращите се в ябълките органични киселини могат да увеличат отделянето на стомашна киселина, което също може да ускори движението на чревното съдържание.

Непознатите ябълки >>>

Така че, според специалистите по хранене, най-добре е да ядете ябълки веднага след като сте станали или между храненията, за да извлечете от тях максимума хранителни вещества, да ускорите процеса на загуба на тегло, да имате красива и здрава кожа, отлично храносмилане и т.н.

ябълка
Снимка: Thinkstock

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти