Джапанките са по-опасни от високите токчета

Джапанките са по-опасни от високите токчета
Снимка: Thinkstock

Джапанките са по-вредни от обувките с високи токчета, защото причиняват възпаление, мъчителна болка, дори постоянно накуцване, съобщи в. "Дейли мейл".

Те са често нестабилни и не се закрепват добре за крака. Тъй като са модерни и изглеждат удобни, много жени с удоволствие захвърлят "вредните" високи токчета, но джапанките може да се окажат много по-лош избор в дългосрочен план.

Джапанките могат да причинят силна болка заради възпаление на сухожилието, което свързва петата с пръстите от долната страна на стъпалото. То се появява и заради другите обувки без токчета, но джапанките са най-лошият вариант.

"Фактът, че често трябва да се придържат с пръстите, създава много напрежение в тях и в свода", обясни д-р Тарик Хан от болницата към Лондонския университетски колеж.

Той препоръчва обувки с височина на тока 3-4 см.

"Липсата на ток означава, че стъпалото се напряга прекалено и сухожилието от петата към пръстите се възпалява. При скъсени прасци, каквито често се получават от носенето на токове, това е още по-вероятно", казва д-р Хан.

При възпаление на сухожилието хората започват да накуцват и това може да доведе до биомеханични проблеми в коляното и дори в гърба.

Много разпространени са и травмите - от настъпени и ударени пръсти до рани. Препъването или подгъването на подметката също са много чести явления.

Джапанките са много неподходящи за шофиране и за каране на велосипед и мотор. Те са по-опасни и от обувките с високи токчета, защото с тях спирането не е сигурно.

Прочети още: Ниските обувки са вредни колкото високите токчета

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти