Дизайнерът на обувки Кристиан Лубутен празнува 20 години от създаването на емблематичните си обувки с червена подметка

Кристиан Лубутен има над 40 бутика по света
Снимка: EПА/БГНЕС

49-годишният френски дизайнер на обувки Кристиан Лубутен ще отбележи 20-годишнината от създаването на първия си чифт обувки с червена подметка (които са негова запазена марка) чрез четири пищни спектакли в прочутия френски кабаре клуб Crazy Horse, който отваря врати в Париж през 1951 г.

За да промотира събитието, Кристиан вече засне и фотосесия, на която позира с две от танцьорките на въпросното заведение, а те не носят нищо друго освен чифт обувки на висок ток от неговата колекция.

Интересен факт е, че той ще бъде и режисьор на самите шоута, като в тях ще преобладава еротичният привкус, вдъхновен от различни сфери на изкуството, сред които дори се забелязват и препратки към хип-хоп културата.

Представлението е озаглавено Feu (от френски "огън"), а премиерата му е насрочена за 4 март тази година. Самият Лубутен отваря първия си собствен бутик през 1991 г., а първият му клиент е принцесата на Монако Каролина. През ноември 2011-та той отпразнува и 20 години в професионалния моден сектор с бляскаво парти в Ню Йорк.

Днес неговото име е сред най-спряганите в модната обувна индустрия, моделите му са носени от безброй знаменитости, а едни от най-запалените му почитателки са Дженифър Лопес, Дита фон Тийз, Виктория Бекъм и Сара Джесика Паркър.

Той е най-известен със станалите вече емблематични обувки с червена подметка, а сред по-смелите му решения се открояват модели, обсипани с шипове, капси и токове във формата на чаша за вино. Също така нека не пропускаме и едно от последните му творения, при което предната част на обувката следваше дизайна на лъвска лапа.

За да бъде юбилеят още по-запомнящ се, Лубутен ще издаде и книга с най-известните си модели обувки, а в края на март лондонският музей Design Museum ще покаже ретроспективна изложба в негова чест.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти