Диетолозите признават: 13 най-здравословни алкохолни напитки

алкохол
Снимка: iStock

Не е необходимо да употребявате алкохол, за да релаксирате, но тази практика е ритуализирана в нашата култура като нещо, което ви помага да се "отпуснете".

Въпреки това, както всички знаем, че „твърде много хубаво е на лошо“, отбелязва Ан Луиз Гитълман, д-р по медицина пред Byrdie. „Най-здравословният начин да се пие е в умерени количества и заедно с много вода, за да се балансира диуретичният ефект“, обяснява диетологът Серена Пун.

Умереното пиене може също така да ви помогне да избегнете някои от отрицателните физически ефекти на алкохола.

5 ползи за здравето от червеното вино

„Ако искате да избегнете други негативни ефекти като махмурлук, наддаване на тегло и нарушаване на съня, придържайте се към напитки, които са с по-ниско съдържание на захар, съдържат чист алкохол и са с по-малко калории.“

Имайте предвид, че усвояването на алкохола може наистина да повлияе на съня ви, а качественият сън е един от най-важните фактори за цялостното здраве. Някои хора трябва да избягват приемането на алкохол напълно: бременни жени, хора, които се борят със злоупотребата с алкохол, хора с определени състояния, като например чернодробни заболявания, и хора, които приемат определени лекарства.

Ако все пак не попадате в тези групи и решите да употребявате алкохол, някои видове алкохол са по-здравословни от други. Като правило Пун предлага:

„Колкото по-просто, толкова по-добре.“

Когато избирате алкохолни напитки, избягвайте сиропи, сладки разредители и газирани напитки (с изключение на газираната вода). Вместо това се придържайте към напитки с една или две съставки, висококачествени чисти алкохоли и хидратиращи разредители като вода и газирана вода".

А за да ви улесним в избора, сме подбрали 13 питиета, които можете да си приготвите още тази вечер. Напред към галерията!

13 здравословни вида алкохол

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти