Детокс, кожа, отслабване: Енджи Касабие представя дара от боговете за добро здраве

Нови добавки, нови диети, нови суперхрани. Всеки ден се появява нещо ново, което ни обещава да сме вечно здрави, млади и слаби. Но понякога истината се крие буквално под носа ни. Такова е и селърито, което според известната диетоложка Енджи Касабие, е суперхраната, която детоксикира, а и не само.

Тук е моментът да уточним каква е разликата между селърито и целината. Целината е коренът, а зелената му част, стеблата, са селъри.

целина
Снимка: Thinkstock

Пред камерите на "На Кафе" Енджи заяви, че селърито трябва да се приема просто така - без вода, без други плодове и зеленчуци, за да бъде ефективно. То помага за детоксикацията на черния дроб, където са най-многото токсини в човешкото тяло. Именно тези токсини ни състаряват и са причини за кожни насъвършенства като акнето например.

Освен това супер храната подобрява обмяната на веществата в тялото и потиска апетита. Именно затова е препоръчително да го имаме винаги в хладилника си и редовно да го консумираме.

Що се отнася да последствията от извънредното положение, Енджи Касабие коментира, че 80% от хората са напълняли, което за нея е парадокс. Хората винаги се оправдават, че нямат време да си готвят и да спортуват, а, когато по време на карантината сме имали време, сме избрали да се тъпчем с вредни храни и да не тренираме. 

За себе си пък Енджи споделя, че извънредното положение ѝ дава възможност да отдели необходимото време за новородения си син, помага ѝ да разбере, че може да прави всичко и сама.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти