Да се наслаждаваме на храната, дори като сме на диета

Да се наслаждаваме на храната, дори като сме на диета
Снимка: netinfo

Да се храниш диетично и здравословно никак не е лесно. Първо, защото е трудно когато си извън дома, да си намериш здравословно хапване, освен ако не си носиш в чантата винаги нещо домашно, направено предварително.

Спазването на диета също не е от най-лесните неща на света и всеки, който е опитвал, го знае.
Предлагаме ви няколко начина как да се наслаждавате на хранителния си режим и да улесните диетата си.

Седнете
Когато човек постоянно бърза, не се усеща как хапването на крак или на бюрото пред монитора, става навик. Това е наистина вредно. Може за обяд да сте си приготвили един домат с плочка сирене, но въпреки това седнете спокойно и си изяжте салатата, без да се разсейвате с работа. Храненето трябва да е ритуал на отпускане и наслаждаване, а не на досадно задължение.

Радвайте се на храната
Как поднасяте блюдата си има огромно значение. Постарайте се храната ви да изглежда добре, защото видът й е точно толкова важен, колкото вкуса и хранителните качества.

Внимавайте как дъвчете
Нито прекалено бързото, нито прекалено бавното дъвчене са препоръчителни. И двете могат да навредят. Постарайте се да се храните нормално и да извличате най-доброто от храната, дори и да сте на диета и да не хапвате любимите си храни.

Останете позитивни
Позитивната нагласа е най-важна. Не може да очаквате, че ще придобиете мечтаната фигура с два дена ограничаване в храната, а трябва да се заредите с търпение. Останете оптимисти и си повтаряйте, че всичко, на което се подлагате – диета и спорт, ще ви доведе до така желаните резултати. Всеки път, когато се отказвате от парче торта, си мислете защо го правите – за да сте щастливи и доволни от себе си.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти