Без излишни килограми

Без излишни килограми
Снимка: Thinkstock

Решили сте да влезете във форма за лятото, спазвате диета, спортувате, топите килограми, но стигате до един момент, в който стрелката на кантара спира да се движи.

Правите всичко както трябва, а онези последни няколко килограма, които искате да свалите, сякаш нищо не света не е в състояние да ги премахне.

От Fitsugar.com дават няколко съвета как може да се справите с този проблем.

Най-вероятно сте стигнали до така нареченото "плато" - отслабнали сте, постигнали сте известни резултати, но тялото вече се е нагодило към новия режим и е престанало да се променя.

Като начало направете промени в тренировката си.

Най-добре ще е да се консултирате с инструктор какво може да промените в схемата на досегашните ви тренировки, за да постигнете по-голям ефект.

Яжте повече фибри. След като метаболизмът ви вече функционира както трябва, продължете да го поддържате. Консумирайте щедри на фибри храни, за които ще е нужно повече време да бъдат усвоени.

Така организмът ще изразходва по-голямо количество калории за разграждането на храната, която на свой ред ще осигурява нужната енергия и ще ви държи сити за повече време.

Чудесен пример за такива храни са бобовите култури.

Постарайте се да имате достатъчно часове за спокоен сън. Хроничното безсъние се отразява неблагоприятно върху целия организъм, освен това отваря апетита за сладко.

Изградете си определен режим и не позволявайте тялото ви да се изтощава от безсъние.

Освен това така ще поддържате в норма хормона грелин, който отговаря за чувството за глад и пряко се влияе от недоспиването.

Внимавайте с алкохола. Лятото е време за много разхладителни напитки, като газирани, сладки и алкохолни коктейли, както и студена, пенлива бира.

Всичко това обаче само ще допринася за трупането на излишни калории, а оттам и килограми.

Придържайте се към прясно изцедените сокове от плодове, много вода, а ако ви се иска нещо алкохолно, то сангрията е добър вариант, но не повече от чаша или две и то при конкретен повод.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти