Стройни и красиви с фибри

Стройни и красиви с фибри
Снимка: Thinkstock

Всички са чували, че фибрите за много полезни, но знаете ли, че жените специално имат нужда от поне 25-30 грама фибри на ден?

Това количество ще помогне за избягването на риска от рак на гърдата, ще предотврати подуването на корема, ще ви задържи сити по-дълго време и ще ви помогне в борбата с излишните килограми.

Различните плодове са богат извор на фибри, но ние ще ви посочим няколко храни, обявени от Fitsugar.com като най-сигурни източници.

Зеле
Вкусно, полезно и богато на витамини и фибри, а освен всичко друго е бедно на калории и не съдържа никакви мазнини. Включвайте го като салата колкото можете по-често в менюто си.

Авокадо
То е всеизвестно с невероятните си здравословни качества и се използва както в кухнята, така и в козметиката. Изключително богато е на полезни мазнини и фибри, само не прекалявайте с консумацията му.

Едно цяло на ден е максимумът, който е добре да приемате. Писали сме ви много пъти за него, може да си припомните различни статии тук, тук и тук.

Сега ще ви дадем и още един съвет – когато смачкате сърцевината на авокадото на пюре и искате да избегнете почерняването, което се случва с него, просто оставете костилката му вътре.

Стар фасул

Той е невероятно полезен и изключително богат на фибри! Може да го консумирате на салата, на фурна, сварен или по какъвто друг начин ви харесва, важното е да присъства редовно в менюто ви.

Ленено семе

Писали сме ви вече за неговите невероятни свойства. Може да го консумирате в комбинация с кисело мляко и банан за закуска сутрин или по друг по-удачен за вас вариант. Семената от чиа, за които ви споделихме, са друг прекрасен вариант да си набавяте фибри и здраве с храната.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти