Цветът на косата влияел на характера?

А дали е така
Снимка: netinfo

Според шведско изследване, цитирано от Би Би Си (BBC), цветът на очите, косата и кожата влияе върху характера и склонността към различни заболявания. Така например тъмнокосите хора са с по-здрава психика, а тези със светли коси били склонни към повечко капризи. Също така по тоновете на косите ни могат да бъдат предсказани и предразположения към редица заболявания, твърдят скандинавските учени.

Редица техни експерименти показват, че нервната система на личностите с кестенява или черна коса е с по-издръжливи параметри, като същото се отнася и за тяхното психично равновесие. Блондините и блондинките (но тук говорим за техните естествени представители) се оказали доста по-изнежени като здраве на духа, но за сметка на това се нуждаели от по-малко лекарства в сравнение с брюнетите и брюнетките.

По-нататък в проучването се твърди, че хората с рижава коса са застрашени в по-голяма степен от рак на кожата. Този факт се дължи най-вече на обсипаната им с лунички кожа.

Представителките на нежния пол, които имат тъмни коси са по-податливи на генетични заболявания, главоболие и сърдечно-съдови проблеми. Тези, които са с дълга грива пък се оказа, че били по-спокойни и консервативни, а хората, променящи често нюанса на прическата си постоянно търсят себе си, заявяват шведските лекари пред Би Би Си.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти