12-те най-добри упражнения за жени

12-те най-добри упражнения за жени
Снимка: Thinkstock

Мартин Русанов

Казват, че стегнатото тяло е изградено на 30 процента във фитнеса, но тези 30 процента все пак са дяволски важни.

Така че, когато тренирате, искате да се уверите, че правите упражненията правилно, за да постигнете целите си - независимо дали става въпрос за загуба на тегло, изгаряне на мазнини или за изграждане на мускули.

Ето и най-добрите упражнения за всякакъв тип жени, за добро, тонизирано и изваяно тяло:

1. Клекове

Направете тези крака, да изглеждат страхотно с няколко серии клекове. Тренировките за крака изгарят повече калории, отколкото тренировките за горната част на тялото, клековете ще направят чудеса за изгарянето на мзнини, както и формата на краката ви.

2. Напади

Нищо не нарязва бедрата и дупето толкова ефективно, колкото нападите, това е едно от най-добрите упражнения за дупето.

3. Мъртва тяга

Насочено към долната част на гърба и дупето ви, това упражнение има ефект върху тези мускулни групи доста ефективно. То ще освободи мускулно изграждащи хормони в кръвообръщението ви, и за това трябва да е в основата на тренировката ви.

4. Бенч прес от наклон 45 градуса

Жените могат да горят мазнините в задната част на ръцете си, да надигнат гърдите си и да оформят раменете си с това отлично упражнение.

5. Лицеви опори с високо вдигнати крака

Правете упражнението правилно и то не само ще тонизира корема и краката, ами ще работи и за раменете, трицепса и кръста.

6. Предна опора (Plank)

Това статично упражнение е идеално за всяка жена с проблеми в долната част на гърба, която иска силен корем. То поставя корема ви под голямо напрежение за по-дълги периоди от време отколкото нормалните упражнения, което води до по-хубави, но все още женствени коремни мускули.

7. Глутеус мост

Искате да подсилите долната част на гърба си, докато работите и за дупето? Мостът е едно от най-добрите упражнения за дупе. Плюс това тренира и корема ви.

8. Фермерска разходка

Това упражнение е изненадващо трудно, въпреки очевидната си простота. Държите големи тежести и вървене наоколо, принуждавайки ви да държите тялото си изправено, през това време предмищниците ви изгарят и укрепват захвата.

9. Бърпи

Обичате да мразите това упражнение, но то определено е едно от най-добрите упражнения за цялото ви тяло. Клякане за краката и дупето, преминавайки в планк за корема ви и горната част на тялото, скок във въздуха за краката и сърдечно-съдовата система. Това е една тренировка на цялото тяло, която ви задъхва за никакво време.

10. Раменна преса с дъмбел или щанга

Ако искате да развиете една здрава, тонизирана горна част на тялото, това упражнение е за вас. То изгаря мазнините на задната част  на ръцете, докато тонизира раменете ви, като през цялото време се създава напрежение върху корема ви, за да се поддържа правилното изправено положение.

11. Екстензии за гръб

Не правете това на машина, вместо това легнете на земята за тази тренировка. Високото напрежение на това упражнение кара долната част на гърба да работи по-усилено, което води до повече мускулен растеж и по-голяма сила в гърба ви.

12. Бицепсово сгъване с щанга

Дайте повече детайли и малко любов на тези бицепси. Докато бицепсовото сгъване с дъмбели може да доведе до повече изолация на мускула, с помощта на щанга ще се подобри цялостната ви сила и кондиция.  

Aко тренирате вкъщи, можете да намерите правилното изпълнение на упражненията в различни видео уроци на фитнес инструктори в сайтовете с видео съдържание.

Ако пък сте привърженици на фитнеса, попитайте вашия личен инструктор в залата за тези упражнения и как можете да ги правите най-ефективно.

Не забравяйте, че вдъхновение и идеи за отслабване, стягане и тонизиране на тялото можете да намерите и в нашето специално приложение "Във форма" ТУК.

Припомнете си още:

Как тялото разбира, че е време да престане да яде

8 реалистични съвета за отслабване

Кисело мляко и канела за отслабване

Нетрадиционни методи за сваляне на килограми

Най-полезните мазнини, от които отслабваме

Най-полезните въглехидратни храни за отслабване

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти