10 храни, които ни предпазват от рак на гърдата

Месецът, посветен на борба с рака на гърдата, е октомври, но в Edna.bg вярваме, че всеки момент е подходящ да говорим за това как да се предпазим от тази болест.

Заедно с профилактичните прегледи, подходящото бельо и по-дългото кърмене, храненето е един от факторите, които могат да повлияят на риска от развитие на болестта.

Кои са храните, които могат да намалят опасността от заболяването, вижте в нашата галерия тук:

10 храни, които намаляват опасността от рак на гърдата

Ние ще ви припомним още няколко фактора, които лекарите предполагат, че са сред причините за заболяването:

- наследствена обремененост

Тук веднага ще посочим Анджелина Джоли, чиято майка си отиде от това заболяване. Актрисата взе сериозни мерки и чрез двойната мастектомия, която си направи, намали шанса до минимум.

- пластмасовите съдове и бутилки за вода

В бутилките и чашите за еднократна употреба няма нищо опасно. Стига да се употребяват веднъж и течността в тях да не се загрявала.

Веднага си помислихте за кафето сутрин, нали? Ние ще ви подскажем и друго – съхранението на бутилираната вода между завода и магазина не винаги е по правилата.

Не е изключено стековете с вода да са престояли на слънце дни наред преди да бъдат охладени и да ви бъдат продадени като „свежа напитка“.

Премахнете пластмасовите съдове и шишета от ежедневието си или намалете употребата им до минимум. В никакъв случай не загрявайте храна в пластмасови съдове.

Когато си поръчвате кафе и чай, нека да е в картонена чаша, а бъркалката използвайте само за разбъркване. Не я оставяйте в чашата с топлата напитка.

- готовите храни

Макар да няма категорично доказателство за връзката между раковите заболявания и консервантите, в името на общото ви здраве и на добрата ви фигура, яжте храни, които са претърпели минимална обработка.

А кои от плодовете и зеленчуците по-точно помагат срещу рак на гърдата, можете да видите в нашата галерия тук >>>

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти