Защо който се учи, ще сполучи

Радостта им отива
Снимка: Getty/Guliver

Със сигурност в невръстните детски години всеки от нас постоянно е бил подтикван към нови знания с изрази като "Учи английски" или "Няма по-голямо богатство от усвояването на чужд език".

Тогава тези фрази ми се струваха досадни, но и досега съм благодарен на моята баба, която нито за миг не се отказа от каузата да опозная английския до едно съвсем прилично ниво, което с днешна дата подобрява качеството на общуване в безброй сфери и посоки от живота ми.

За моя радост тази тенденция към проговарянето на все повече езици важи с пълна сила и за най-младите, родени в ерата на интернет, където поддържането на приятелства с връстници от всички точки на света е повече от фасулска работа.

Затова забележим ли интересна инициатива, в която са замесени будни и любознателни деца, искащи да покажат уменията си по даден език (в конкретния случай това е английският), няма как да я подминем, без да ви разкажем малко повече за нейната идея.

В центъра на всичко стои Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, която в събота (24 март) организира националния кръг на VI Национално състезание по английски език.

Събитието ще започне от 11,00 часа в Софийската математическа гимназия "Паисий Хилендарски" (намираща се на ул. "Искър" 61), където над 400 ученици (от II до XII клас) ще премерят сили във владеенето на английски език, а проверката на знанията ще следва модела на кеймбриджките изпити.

Естествено усилията на най-добре представителите се участници и техните учители ще бъдат възнаградени на ежегодната конференция на българските преподаватели по английски език "Ден на Кеймбридж", която ще се случи на 21 април отново в столицата ни.

Националното състезание по английски език е и най-голямата подобна проява, организирана у нас, а благодарение на Асоциацията на Кеймбридж училищата международният опит и най-съвременните похвати в преподаването на английски език се прилагат и в обучението на българските ученици.

До момента в нея членуват 58 от елитните училища в България, сред които няма как да не споменем Софийската математическа гимназия "Паисий Хилендарски", 119 СОУ "Акад. Михаил Арнаудов", З1 СУЧЕМ "Иван Вазов" и др.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти