Заблудите в грижата за децата

Заблудите в грижата за децата
Снимка: netinfo

Понякога съветите на баба, които тя знае от нейната баба, се оказват не особено добри или иначе казано - са вече отживелица. Това важи и за наставленията как трябва да се обгрижва едно дете. Ето и някои от разбулените митове.

Бебетата трябва да бъдат къпани всеки ден
Истината:
бебетата не се вмирисват от потта си по начина, по който се случва при възрастните (освен ако не са свършили голяма и почти токсична работа в памперсите). Ежедневното къпане на малките трябва да е по-скоро освежаване, отколкото търкане и здраво сапунисване.

Бебетата спят най-добре на тъмнина и тишина
Истината:
това е индивидуално. Някои деца се страхуват от това да останат сами в мрака и сънят им е по-спокоен на светната лампа. Други бебоци пък нямат никакъв проблем със заспиването на шумни места. При всяко дете е различно и вие най-добре ще усетите от какво има нужда вашето.

При висока температура разтрийте бебето с алкохол
Истината:
ракиените разтривки няма да свалят температурата. Освен това алкохолът може да се абсорбира през кожата, което не е хубаво да се случва.

Слушането на класическа музика ще повиши коефициента на интелигентност на детето ви
Истината:
до сега не е доказано на 100%, че това се случва наистина. Слушането на музика ще развие слуха на детето ви, но не може да разчитате, че това ще го превърне в Моцарт или в математически гений.

Оставете децата да плачат. Ако ги вземете на ръце, ще ги разглезите
Истината:
гушкайте децата си, колкото искате! Това ще им помогне да се чувстват защитени и обичани. В моментите, когато детето е само в креватчето си и плаче, то се чувства изоставено. Разглезването се случва по други пътища, а не чрез прегръдки и бърсане на сълзи!

Бебетата се нуждаят от обувки с твърди подметки
Истината:
най-добре е детето ви да ходи босо винаги щом има възможност за това, като разбира се, следите да не се нарани на нещо. Обувките с твърди подметки могат да направят децата ви по-нестабилни. Важното е стелката вътре да е ортопедична.

Трябва да будите малкото през нощта, за да му сменяте напишканата пелена
Истината:
не е хубаво да се нарушава нощният сън на детето. Освен това съвременните пелени абсорбират доста добре. Що се отнася до бебешката урина е стерилна. Ако памперсът обаче е наакан, е добре да сменя.

Бебетата нямат нужда от строго спазван хранителен режим
Истината:
разбира се, че имат! Хаотичното хранене или всеки път, когато ви се стори, че детето е гладно, са противопоказни. Децата трябва още от малки да свикнат със строг хранителен режим, което ще им помогне да бъдат здрави и да се хранят нормално. Какъв точно да бъде хранителният режим, може да ви посъветва вашия педиатър или да прочетете някоя специализирана книга по въпроса.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти