За силата на любовта

За силата на любовта
Снимка: netinfo

Три прегръдки на ден са нужни на човек, за да оцелее. Така се твърди в една от книгите "Пилешка супа за душата". Според психолозите от Харвардския университет формулата за щастливо семейство е шест целувки и 12 минути гушкане на ден.

Всичко това може да звучи смешно, но е напълно вярно, с малкото изключение, че бройката милувки не е ограничена.

В стресираното време, в което живеем, от особена важност е да се чувстваме обичани, ценени, закриляни и самите ние да се отнасяме добре към близките си и най-вече към членовете на семейството ни.

Това важи с още по-голяма сила за родителите.

Вашите деца растат не само благодарение на храна, която им давате, но и на вашата любов към тях.

Доказано е, че децата чувстват любовта на родителите още от пренаталния си период.

Много погрешни са разбиранията, че бебетата трябва да бъдат оставени да плачат, за да не се разглезват като ги взимате на ръце и да развиват белите си дробове.

Нищо няма да спечелите, ако оставите детето да плаче, освен че ще си докарате главоболие и ще се изнервите, а то самото е много вероятно да увреди гласните си струни без време.

Освен това детето ще се чувства изоставено и самотно, което само ще засили безпокойството му. Ако се опитате да го успокойте, след като се е разплакало, ще дадете ясен сигнал, че сте до него и го закриляте. Така ще започнете да градите доверие в детето си, пък и ще разберете причината, поради която то плаче.

Потребността от любов и отзивчивост е най-силна през ранното детство, не забравяйте това.

Често децата нервничат и недоволстват, защото усещат, че вниманието ви е някъде другаде - в телевизора, в околните, а не в него. Това не означава, че трябва да забарвите за всичко и всички, включително и за себе си, и да се вманиачите в детето си, но се постарайте, когато полагате някакви грижи за него - смяна на пелени, хранене и тн, да му посветите вниманието си. Галете го и го милвайте. Това ще го успокои и зарадва.

Не забравяйте, че детето е способно да долови вашият гняв, нервност, депресия или радост. Емоциите ви влияят и върху неговите, а също така и върху таткото.

Когато се чувствате наистина изтощена и сте на ръба на силите си, се оттеглете и помолете някой (партньора, роднина, приятел) да се погрижи за малкото, за да се съвземете.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти