Вреди ли анимацията на децата

Вреди ли анимацията на децата
Снимка: netinfo

Оказва се, че някои от любимите анимационни филмчета на децата са вредни за тях.

Английски учени са установили, че модерни анимации, като популярните серии за Спънджбоб, се отразяват зле върху паметта на децата и способността за концентрация.

Учените са изследвали 60 четиригодишни деца разделени на три групи. Първите са гледали девет минути популярния сериал Spongebob Squarepants, при който сцените се сменят средно на всеки 11 минути, втората група деца са гледали образователни анимации със смяна на картинките на 24 секунди, а на третата са дали материали за рисуване.

След като са приключили с гледането и рисуването, на децата са дадени тестове, специално предназначени да пробват тяхното логическо мислене, краткосрочна памет и концентрация.

Анализът на резултатите показали, че децата, които са рисували са се справили най-добре, а тези, които са гледали бързо движещата се анимация са показали най-слаби резултати.

Водещият на изследването - доктор Анджелина Лилард, от университета във Вирджиния, споделя, че резултатите са много важни и филмовите студиа трябва да обърнат сериозно внимание на тях.

"Родителите трябва да са наясно с вредното влияние на бързо движещите се анимационни филмчета върху децата им", споделя Лилард, и дано проучване ще доведе до положителна промяна в телевизионните предавания за деца.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти