В прекрасен ден като днешния

В прекрасен ден като днешния
Снимка: netinfo

С всеки изминал ден се усеща все по-силно, че пролетта наближава с бързи стъпки. Днешната неделя е чудесен пример за това.

След дългата студена зима със сигурност ви е омръзнало седенето вкъщи, а ако имате деца, ще знаете колко е трудно да им намирате забавление у дома. Затова като видите, че небето е синьо и ясно, а пролетното слънце напича, какво по-добро от това да изведете цялото семейство навън?

Прекарайте няколко часа на открито, отидете в околностите на града, където въздухът е по-чист и оставете децата да си играят на воля. Най-вече не се притеснявайте, че има опасност да се нацапат. Кой като малък не е обичал да прави торти от кал и не се е прибирал вкъщи нацапан до уши?

Разбира се, вие ще сте близо до децата си и ще виждате с какво точно си играят. Най-важното е да не улучите някоя кучешка полянка и децата ви да нямат контакт с бездомни животни.

A когато се приберете у дома, веднага ще вкарате малчуганите в банята за един хубав горещ душ и ще ги натъркате щедро със сапун.

Всеки родител знае, че за подрастващите е добре да имат по-чести контакти с природата. Това ще им помогне да изградят по-здрав имунитет и ще знаят, че съществува и нещо друго, освен асфалтирани улици, търговски центрове и компютърните игри.

Може да се упражнявате да пускате хвърчила. Колкото и да е ретро тази игра, все още е истинско забавление за малчуганите. Накарайте ги да участват в създаването на шарено хвърчило, с което после ги оставете да си играят.

Ако пък нямате време или възможност за разходки и пикник сред природата, може да изведете децата си на обиколка из града. Представете си, че сте туристи и ги разведете, за да им покажете различните забележителности на мястото, където живеете.

Понякога се случва сами да не виждаме очарованието на града, потънали в ежедневните грижи покрай работата и семейството.

Каквото и да решите да правите, нека бъде на открито. Възползвайте се от прекрасния пролетен ден и не го оставяйте да си отиде без да му се порадвате. Така или иначе до следващия уикенд има пет работни дни, които ще ви сторят дълги и еднообразни.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти