Уроци по хип-хоп танци за деца

Уроци по хип-хоп танци за деца
Снимка: Thinkstock

На 1 юни честваме Международния ден на децата. Този празник води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, която се провежда през 1925 г. в Женева. Днес от екипа на Kidssports.bg ще ни разкажат малко повече за един от най-популярните танци в света, подходящ както за подрастващите, така и за по-малките: хип-хоп.

Хип-хопът възниква като ъндърграунд стил улични танци през 1970 г. и еволюира до един от най-популярните танци в света, обичан от хора на всякаква възраст.

Хип-хоп танците по същество са разработени от танцьори, които танцуват в "свободен стил" и създават свои собствени танци, състоящи се от уникални движения без строго определен ред. С течение на годините се обособява терминология за конкретни видове хип-хоп движения като Harlem shake, krumping, two-stepping, grinding, booty popping, b-boying, locking, popping, break dancing and street.

Първоначално любителите на танца сами са се обучавали, докато днес вече има танцови студия, предлагащи специално класове по хип-хоп танци и за деца. Децата, които обичат хип-хоп музиката могат да изучат този танц чрез танцовите школи и училищата, чиито преподаватели и възпитаници имат множество награди от турнири и шампионати в България и чужбина. Организират се танцови лагери по време на ваканциите, уъркшопи и семинари.

Хип Хоп танците са много забавни и интересни за децата, и те се отдават на това занимание с огромно желание. Те са една чудесна физическа активност, която изисква много движение. Децата придобиват увереност чрез усвояване на бързи и разнообразни движения и чрез запаметяването на конкретна хореография, като същевременно се подобрява тяхната координация, баланс и ловкост. Ритъмът на музиката също може да помогне за намаляване на хроничната умора и стрес, както и да увеличи самочувствието и увереността.

Освен чувство за ритъм, танците изискват много труд и дисциплина – качества, които със сигурност ще им помогнат във всички аспекти от живота.

Хип хопът предоставя пълната свобода в движенията и възможност за творчество, учи ги как да усещат музиката и същевременно да добавят по частица от някой друг стил, който им харесва. Това им помага да бъдат креативни и да изразяват своите емоции чрез движение.

Разучаването на няколко от най-лесните движения ще ви помогне да прецените дали вашето дете ще се запали по хип-хоп танците.

Най-простите хип-хоп движения за деца включват пристъпване в ритъм, което може да събуди техния усет за хип-хоп. Може да пуснете някои хип-хоп песни, а детето да движи краката си напред-назад в ритъма с музиката. Освен това, то може да завърта и размахва ръцете си в ритъм.

"Докосването на палеца" е лесно танцово движение, което изисква поне малко гъвкавост и чувство за ритъм. То включва детето да разположи краката си в разкрач на ширината на раменете. Да повдигне десния си крак напред и да го докосне с лявата си ръка. Стъпва обратно и след това повдига същия крак назад и го докосва със същата ръка зад гърба си. Повтарят се същите движения с левия крак и дясната ръка.

Хип хоп танците са подходящи за деца от всички възрасти и чудесен начин да разнообразят своето ежедневие, да се заредят с  много енергия, емоции, настроение и гордост от усвояването на всяка нова стъпка.

Още танцови движения и хореографии вижте във Vbox7.com ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти