Топ 6 на родителските идиотщини през лятото

v
Снимка: Thinkstock

Наскоро прочетох един материал от латвийски педиатър озаглавен „80% от родителите са идиоти”.

Звучи като кощунство, но колегата, работещ цял живот в спешно отделение се беше нагледал на мъките на децата причинени от необмислено поведение на родителите – травми, отравяния, изгаряния...

Като всеки читател първоначално се възмутих от заглавието, после започнах да се заглеждам в „старанието” на някои родители, чиито поведение май наистина прилича на идиотизъм. Добре, че Господ е дал сила на децата, за да оцеляват при такива „грижовни” родители.

Лятната класация на родителски изцепки иглежда горе-долу така:

С малко дете по обяд на плажа, за да се закалява. Идете на който и да е плаж  към 13 ч.

Температура над 30 градуса, слънцето яко пече по това време, а от отразяването в пясъка и водата слънчевите лъчи са двойно по-силни.

Та там ще видите бебета в колички, в които под нагретия гюрук температурата е минимум 40 градуса.

Но за сметка на това клетите дечица си имат допълнителна екстра –памперс, който винаги е топъл от урината. Вече проходилите деца не ги свърта под чадъра и се пържат под слънцето. Малките деца много лесно се претоплят с всички последици от това – обезводняване, темпертура, повръщане. Освен това силното слънце потиска имунната система, затова децата често се разболяват на морето. А изгарянето на кожата в детска възраст е една от причините за кожен рак при възрастните.

v
Снимка: Thinkstock

Комарник или дъждобран върху количката в топло време е топидиотщина, съгласете се. Тези изделия са за предпазване на бебето от дъжд и от комари. Почти неизползваеми според мен, особено във втория случай. А в първия само в екстремни ситуации, когато ни изненада дъжда по време на разходка. Та логиката на супермамите е следната: Подухва вятър и детето може да настине.

Първо, бебето е на завет в количката под гюрука, а вятърът, ако изобщо стигне до него може само да го разхлади в жегите. И второ, горещият вятър е като вентилатор във фурна. И там духа, но се пекат пилета, също като бебетата в количките...

Обличането с много дрехи е български патент. Типична картинка е боса майка с презрамки и дете с няколко ката дрехи. Да не настине, разбира се, защото днес е по-студено, от 33 градуса температурата е спаднала на 28. И нашите деца наистина се разболяват, те са изнежени, незакалени, а потно дете и вятър е лоша комбинация. Ако тези „притеснени” майки се облекат както обличат децата си, сигурно няма да издържат и една минута така...

v
Снимка: Thinkstock

Не се дава вода на бебетата през лятото. На малките бебета обикновено не се дава вода, те си я набавят чрез кърмата. Въпреки това според мен е редно да се предлага вода, ако има нужда, детето ще пие. Но в горещото време предлагането на вода е задължително за всички възрасти. При високи температури нуждата от вода е завишена и тя трябва да се предлага, децата лесно се обезводняват в жегите.

Тесни дънки дори и на бебетата. Нали трябва да сме модерни и шик... Стягането на гениталите е много опасно, особено за момченцата. Природата е помислила за здравето на тестисите като ги е оставила навън, за да са свободни и на хладно. 

С тесните панталони и топлия памперс те са притиснати и полусварени. И после мрънкаме, че нямало истински мъже... При момичетата това е предпоставка за инфекции на пикочните пътища, от топлината и влагата бактериите бързо се размножават.

v
Снимка: Thinkstock

С шапка в закрита детска количка и на сянка. Ролята на шапката през лятото е да пази от слънцето. А къде е то под дебелата сянка и в бебешката количка тип зимна? В тези случаи тя само затопля допълнително клетата детска главица. Ама кой да му мисли, по-лесно е да се притесняваме...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти