Секси мами – мода за бременни и полезни съвети

Ако ви предстои най-прекрасното събитие в живота на всяка жена, а именно даването на нов живот, то тази статия е точно за вас! Това, че една жена е бременна, не значи, че не иска да бъде красива и дори точно в този период от живота си сякаш става още по-суетна и има нужда да блести. В новото си видео Наталия от Natali’s Beauty, която съвсем скоро също ще става майка, споделя своите малки тайни за дрехите за бременни – всичко, което е научила за тези месеци и вярва, че ще бъде полезно на всички бъдещи мами.

За първите месеци

Ако се храните разумно, през първите месец-два, та дори при някои жени и до третия месец – изобщо не би следвало да ви личи, че сте бременни и да сте качили някакво огромно количество килограми. Затова не бързайте с дрехите за бременни. Например с дънките. През първия и втория месец например можете да носите еластични дънки, а тези, които не са еластични, можете да закопчавате с помощта на ластиче.

g
Снимка: Thinkstock

Дънките за бременни

Дънките за бременни са любимо нещо – днес те вече са много модерни и изключително комфортни. Те се комбинират чудесно с всякакви други дрехи и благодарение на укрепващия ластичен колан, се чувстваме комфортно през целия ден. Малкият трик е ако отново сте в по-първите месеци от бременността, да не си купувате точни размери. Вземете ги с 1-2, дори три размера по-големи. В началото ще ги носите като boyfriend jeans, които са супер актуални, а после ще ви бъдат тесни и по вас, което си е класическа и отново удобна визия.

g
Снимка: Thinkstock

И други дрешки за бременни

Сред другите дрехи, които са специално за бременни, са тениските. Те се различават от обикновените с това, че имат повече плат и набор отпред. Така едновременно оформят добре раменете, ръцете, кръста, но и има достатъчно място, на което да се простира коремчето ви. Много са удобни и тъй като често са еластични, можете да ги носите дълго време в процеса на бременността. А ако ви е хладно или времето е студено, винаги можете да сложите по една жилетка от преди бременността отгоре и да не я закопчавате.

g
Снимка: Thinkstock

Най-любимото – роклите!

Най-любимото нещо на всяка бременна обаче сякаш си остава роклята – защото е ефирна, дава свобода на движението и някак се чувстваме комфортно в нея. Разбира се, има си рокли, които са специално с етикет „Мама“ и в магазините са в сектора за бременни. Те се отличават с малко по-различна кройка, и отпред са малко по-дълги, така че коремчето да не повдига роклята да бъде по-къса отпред, а да си стои естествено равна от всички страни. Наталия съветва обаче бъдешите майки да си купуват смело и обикновени рокли. Най-малкото, защото са доста по-евтини, ако нямат етикет Мама. Просто трябва да бъдат от еластични материи, за да ви бъде комфортно или да да са с ластик точно под бюста и да са разкроени надолу, за да могат да обхванат коремчето ви.

g
Снимка: Thinkstock

Помощ от приятелки!

Ако имате късмета да имате близки приятелки, които наскоро също са родили, най-вероятно ще наследите от тях цели торби с много и красиви дрехи - от тениски и блузки, през рокли и поли, та дори до специални спортни клинчета за бременни, с които да си правите упражненията. Бъдете внимателни с тези дрехи, носете ги, но и се грижете за тях, защото обикновено за много мами това са нещо като „оборотни дрехи“ за определен период, които да спестят разходи за бременната. След това все пак е хубаво да ги върнем в приличен вид, за да може някоя друга бъдеща мама да ги ползва.

Още модни идеи и съвети за бременни, вижте във видеото!
А как да поддържате форма по време на бременността си можете да видите тук!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти