По-малко телевизия за по-спокойни деца

По-малко телевизия за по-спокойни деца
Снимка: Thinkstock

Деца, които гледат твърде много телевизия, са по-склонни да имат престъпни прояви или да проявяват агресивно поведение като възрастни.

Това стана ясно след проведено изследване на новозеландски учени, посочено от БГНЕС.

Изследователите са проследили навиците за гледане на телевизия на 1 000 деца, родени в началото на 70-те години на 20 в. като са ги наблюдавали до 26-годишната им възраст.

Установена е ясна корелация между времето, прекарвано от тях като деца в гледане на телевизия и антисоциалното поведение на някои от тях като възрастни.

"Рискът за престъпно поведение в младежките и следващите години се увеличава с около 30% с всеки час, в който детето е гледало телевизия, изчислено в рамките на седмицата.

Учените са установили, че прекаленото стоене пред телевизора на подрастващите, води до агресивност в характера и повече негативни емоции в по-късна възраст.

Според тях резултатите от наблюденията остават статистически съществени, дори и като се отчетат редица фактори за поведението - като интелект, социален статус, родителски контрол.

И макар, че гледането на телевизия в детството не означава непременно антисоциално поведение по-късно, трябва да се отчете, че намаляването на времето на децата пред тв екрана, ще може да спомогне за намаляване на противообществените прояви, става ясно от резултатите.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти