Откриха причината за безплодието при жените

Откриха причината за безплодието при жените
Снимка: netinfo

Учени от Кралския колеж в Лондон откриха ензим, който в големи количества пречи на забременяването, а в прекалено малки количества води до спонтанен аборт.

Изследователите се опитали да обяснят причината за стерилитета на 106 жени. Всички най-често срещани причини за проблеми със забременяването били отхвърлени от лекарите. След задълбочени тестове учените открили, че голямото количество на ензима SGK1 в матката на жените пречи на забременяването и обратното, ако жената има значително по-ниски нива на ензима завършва със спонтанен аборт.

За да потвърдят връзката между SGK1 и безплодието, учените доказали твърдението с лабораторни опити върху мишки. Резултатите показват, че завишените нива от ензима правят невъзможно износването на ембриона.

Според учените новото откритие от една страна може да намери решение на проблема с безплодието на много двойки, а от друга страна може да се използва за създаването на нови противозачатъчни с високо съдържание на ензима, което ще предотвратява забременяването.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти