Онлайн съвети за семейството през лятната ваканция

Онлайн съвети за семейството през лятната ваканция
Снимка: Thinkstock

Статията е базирана на информация от статията Discover Your Child's Digital World, за която можете да прочетете повече ТУК.

Летните месеци са подходящо време, в което имате възможност да погледнете от различна гледна точка и да опознаете по-добре дигиталния свят, който е съществена част от живота на децата. По-свободната програма през лятото дава възможност за споделени преживявания и учене онлайн за цялото семейство. Лятото е време, в което семейството може да установи нов модел за позитивно поведение онлайн.

По-долу ви представяме някои идеи за онлайн занимания през лятото, в които може да се включи цялото семейство. Това изисква сътрудничество между възрастните и децата.

Организирайте семейните дигитални снимки. Съберете всички снимки, които имате на дигиталните устройства, които използвате. Можете да принтирате някои от снимките и да направите семеен албум или календар (като подарък или спомен). Също така, можете да направите онлайн албум на сайтове като iPhoto/iTunes, Shutterfly или Blurb.

"Почистете" профилите на всеки член от семейството. Проверете какво се случва, когато потърсите имената във Google,  Facebook, Instagram или други социални медии, където споделяте, качвате съдържание или оставяте коментари. Можете да изтриете част от съдържанието, което не намирате за нужно да се намира онлайн.

Помогнете на член от семейството, който се затруднява в употребата на мобилни технологии, да придобие опит и увереност в работата на компютър, мобилен телефон или iPad.

"Почистете" мобилните устройства. Ако не използвате някои от приложенията, може да ги деактивирате (дори и само временно). Има ли снимки, които могат да бъдат изтрити?

Създайте място за зареждане на семейните устройства, където да ги оставяте през нощта, докато всички спят, оставяйки пространството в спалнята.

Създайте семеен блог или сайт. Дайте достъп на членовете на семейството – баби и дядовци, чичовци и лели – поканете ги да помагат с писане на съдържанието. Поканете и по-далечни членове на семейството да се включат.

Планирайте свободно време за семейството без технологии – разходки в планината, пикници и четене на книги, време, в което всеки да остави настрани мобилните устройства и да се посвети на семейното преживяване.

Екипът на Асоциация Родители

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти