Нощни проблеми при децата

Нощни проблеми при децата
Снимка: netinfo

Много родители са се сблъсквали с проблема на нощното подмокряне при децата. В случаите, когато това се случва, е много важна реакцията на по-възрастните и начинът, по който ще се отнесат към проблема.

Ето няколко от нещата, за които ще е добре да поговорите с детето, когато то има проблем с подмокрянето по време насън.

Не е негова вина
Много е важно да не се карате на малчугана затова, че е подмокрил чаршафите, а да му обясните, че това не се е случило по негова вина. То не се е напишкало, защото е мързеливо или защото не се старае достатъчно, а просто защото може би спи прекалено дълбоко или има малък пикочен мехур.

Случва се и на другите
Уверете детето, че не е единственото, на което се случват подобни неща, а много от неговите приятелчета със сигурност имат същия проблем.

Нека сподели
Важно детето да не се чувства засрамено от това, че се е изпуснало насън. Накарайте го да говори за проблема си като му обясните, че вие като родители сте му най-близките хора и няма защо да се притеснява да споделя с вас. Все пак, кой друг би го изслушал, успокоил и помогнал, ако не мама и татко.

Педиатър на помощ
Обяснете, че педиатърът може да помогне за справяне с проблема. Все пак детските лекари са се сблъсквали мнозина пъти с подобни трудности и със сигурност могат да предложат решение.

Промяна в навиците
Обяснете на малчугана, че ако промени някои от навиците си това може да му помогне. Например задължително да минава през тоалетната преди лягане, да не яде прекалено солени храни, които ще го принудят да пие повече вода и други подобни.

Важно е самите вие като родители да не се дразните от това, че детето ви се подмокря нощем, да не игнорирате проблема, а да се постараете да помогнете за решаването му и най-вече за това, детето да не се депресира и стресира от неприятната случка и да не се травмира емоционално, което пък ще доведе до други проблеми.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти