Мнението на родителите: ЗА или ПРОТИВ отварянето на градините?

След отпадането на извънредното положение заради пандемията от коронавирус родителите на малки деца, които трябва да се върнат на работа, са изправени пред наистина трудна ситуация, разказват от видео канала Life_Stories на Vbox7.

Особено сложно е, ако няма на кого да разчитат за помощ, а детските градини и яслите остават затворени, тъй като според властите това все още е опасно действие. Здравният министър съобщи, че до две седмици ще решат кога да отворят детските градини, като решението ще се вземе на база данните за разпространението на заразата у нас и как ще се отрази тази мярка в други държави, която я прилагат.

детска градина
Снимка: iStock

Ето какво е и мнението на няколко родители по темата – ЗА или ПРОТИВ отварянето на детските градини.

„Твърдо съм против връщането на децата в училища и детските градини и не бих ги пуснал дори държавата да разреши. Смятам, че това е нещо много важно, за да се запази карантинната идея и да се продължи борбата с COVID-19. Като родител бих отказал на 100%“, казва Дойчин Дойчинов.

„Аз съм за отварянето на детските градини, защото смятам, че децата просто издивяват вкъщи, трудно е да се съчетава работата от вкъщи с гледане на деца. Могат да се направят предварителни анкети, за да се види колко родители биха пуснали децата си, за да се направи по-точна преценка за персонала в детските градини“, споделя Александър Орев.

детска градина
Снимка: iStock
 

„Смятам, че детските градини трябва да останат затворени поне до края на лятото, за да видим как ще се развие коронавирусът. През това време съм сигурна, че всеки родител ще намери начин някой да се грижи за детето му така, както го правим всяко лято. Би било добре работодателите да помислят за допълнителна отпуска или за удължаване на възможността за работа от вкъщи. Просто да съберем 30 деца и 2 учителки в затворено помещение, за да се хранят и да спят, просто не звучи добре“, е мнението на Велина Томова.

„Да, мисля, че е по-добре да я има опцията градините да бъдат отворени, за да може родителите, които вече нямат абсолютно никаква възможност да гледат децата си и нямат близки, на които да разчитат, все пак да имат някаква алтернатива“, споделя Деляна Славова.

книга детска градина Ciela
Снимка: iStock
 

„Аз, като майка на три деца, две от които във възраст за ясла, смятам, че все още не е моментът за отваряне на детските градини – все пак там се събират прекалено много хора на едно място. Всички знаем, че детската градина е най-големият развъдник на вируси и децата нонстоп са болни“, казва Веселина Гачева.

Какво още споделиха родителите – вижте във видеото на Life_Stories!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти