Майки със синове, внимавайте

Майки със синове, внимавайте
Снимка: Thinkstock

Синовете могат да причиняват много грижи и тревоги.

Последно изследване на учени от университета на Торино показва, че ако жената работи и има син, автоматично попада в групата с повишен риск от сърдечносъдови болести и от сърдечни пристъпи с летален изход, съобщи в."Дейли мейл", като се позова на данните от 8-годишно наблюдение на 100 000 жени.

За причините за повишения риск се знае малко. Възможно е те да се крият в това, че синовете нямат желание да помагат на майките си и да участват в домакинската работа. Това води до допълнително натоварване на жените.

Освен това синовете по-често се карат с родителите си.

В изследването повечето жени са работили, а 60% са имали най-малко по едно дете. Сама по себе си работата им не е била вредна за сърцето. Причината за по-голямата предразположеност към сърдечносъдови болести се е дължала само на наличието на синове.

Работещите майки, които имат най-малко две момчета, повече от 2 пъти по-често са имали проблеми със сърцето, отколкото бездетните жени. А наличието на момиче в семейството не се е отразявало на статистическите данни.

Според сътрудниците на университета на Торино, дъщерите оказват по-голяма подкрепа на майките си и по-рядко ги карат да се притесняват и вълнуват.

Не е изключено проблемът да се корени още в периода на бременността. По-едрите момчета създават допълнително натоварване на сърцето.

Прочети още: Как да отгледаме истински мъж?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти