Шарените стени са вредни за бебетата

Луд на шарено се радва
Снимка: netinfo

Почти винаги в стаята на пеленачетата се слагат тапети с пъстри рисунки, които действат умиляващо за повечето майки. Но дали и мъниците се чувстват по същия начин? Оказва се, че според редица психологически изследвания статичните фигурки на зайчета, мечета, кученца и всякакви подобни персонажи доста бързо стават досадни за бебето.

Специалистите разкриват, че много по-полезен за очите и психиката на най-малките е вариантът, при който стените са само в един спокоен цвят от по-топлата гама като розов, светлосин и бледите нотки на зеленото, жълтото и оранжевото. По възможност е добре стаята да се пребоядисва с нов цвят на всеки 12 или 24 месеца.

Проучванията в тази насока разкриват още, че цветовите решения за бебешките дрешки също са от значение за благосъстоянието на вашия син или дъщеря, а решените в светлосиньо и зелено облекла ще им осигурят най-стабилно функциониране на нервната система.

"Киселинните" багри от типа на "пронизващото" лилаво и прекалено ярките тонове на розовото и синьото са абсолютно противопоказни за малките деца. Светлосиният и светлозеленият цвят например са подходящи за южните стаи, защото създават усещане за прохлада.

Когато купувате мебели за дребосъка, изберете светло дърво или такова, боядисано в бледозелено. Според наблюденията момченцата и момиченцата редовно избирали светлокафяви мечета, но категорично се отказвали от същите, ако са в тъмнокафяв или черен цвят.

Между 2- и 4-годишна възраст най-приятни за детското око пък са нежно розовите, жълтеникавите и сините оттенъци.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти