Летни забавления с пясък и вода

Летни забавления с пясък и вода
Снимка: netinfo

Зареждат се весели дни на плажа и ще имате възможност да играете с децата си до насита.

Децата обожават и водата, и играта на пясъка и вероятно сами ще измислят цял куп приключения, но винаги е добре да имате в запас идеи за още игри, в които да се включи и цялото семейство, за да направите отпуска си неповторим.

Пясъчни строежи

Разделете се на отбори и се състезавайте кой ще построи най-високата кула от пясък или най-дългия мост. И без състезание може да развихрите фантазията си и всички заедно да построите пищен замък с много кули и укрепления. С този тип игри, детето развива умения за паниране, логическо и математическо мислене, учи се творчески да решава на проблеми. И все пак, най-важното е да се забавлявате.

Тичане с вода

Разделете се на отбори, всеки въоръжен с чашка или кофичка. На десетина метра от морето изкопайте толкова дупки в пясъка, колкото са отборите. Целта е да тичате от дупката до морето, да напълните кофичката с вода, а след това обратно да тичате към дупката, за да я изсипете. Предизвикателството е голямо, защото трябва да тичате и балансирате, без да изплискате водата. Печели отборът, който пръв напълни дупката си с вода.

Рисуване на плажа

С помощта на миди, водорасли и обикновени следи на пясъка може да се сътворят чудни картини. Оставете творчеството да се случи спонтанно, но задължително снимайте картините – това е чудесен спомен и от почивката и от този конкретен миг от порастването на децата ви.

Пясъчен дартс

Разчертайте три кръга в пясъка, подобно на дартс. Съберете мидички или камъчета. Целта е да хвърляте камъчетата в кръговете. Когато камъчетата попаднат в най-вътрешния кръг, печелите 3 точки, в средния – 2 точки, а във външния – 1 т. Ако още не е ясна идеята за броене на точки, просто съберете различни по цвят миди и камъчета. Печели този, който има най-много камъчета в най-вътрешния кръг. Дори детето да не може да брои, достатъчно е да подредите различните по цвят камъчета в две успоредни редици и да се види коя е по-дългата.

Жонглиране с вода

Балансиране на бутилка с вода. Може ли детето да ходи с малка бутилка вода на челото? А вие? Организирайте си състезание. Печели този, който измине най-дълго разстояние, без бутилката да падне.

Какво живее в морето?

Проучете заедно какви живи организми живеят в морето. Добра е идея е и предварително да осигурите албуми или книжки, които детето да може да разгледа и само. Подредете макет, в който да се виждат водораслите, рибите, мидите, и т.н. Използвайте картон, събрани по плажа образци, както и камъчета, върху които децата могат да изрисуват някои от обитателите. Така детето ще научи много нови думи, а и със сигурност ще се забавлява с тази творческа задача.

Може да усложните играта като поканите детето да нарисува комикс или разкаже история с някои от обитателите на морето. Запазете ги за спомен – може да отглеждате следващия велик приключенски писател.

На страниците на „Детето играе“ можете да намерите още идеи за игри за развитие на въображението и езика за деца от 0 до 5 години.

Боулинг с бутилки с вода

На плажа се пие много вода, а от това може да стане игра. Празните бутилки може да живеят втори живот като кегли. Нека детето да ги напълни наполовина с морска вода. Подредете 6 бутилки в познатия триъгълник и започнете всички поред да правите опит да ги свалите на земята с топка. Ясно е кой печели!

Весело лято!

Прочетете още:

✔ 8 идеи за летни забавления

 Как да изберем играчка за детето си?

 Игра за момичета, игра за момчета

 Как да научим децата да разбират и да се справят с чувствата си

 Как да възпитаме децата, за да имат самочувствие

 Игри за децата по време на път

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти