Кои майки са по-депресирани

Не се прибирай вкъщи без подарък
Снимка: Getty/Guliver

Постоянното желание и преследване на амбицията по отношение на нас и нашите деца никак не ни прави по-щастливи, се казва с британско проучване, изготвено съвсем наскоро.

То е проследило поведението на голям брой майки и бащи от Острова, като се оказало, че над 70% от тях следват модела на поведение на другите родители, а не този на собствените си инстинкти и интуиция.

"Ролята на жените днес е да бъдат едновременно майки, партньори, работещи личности, дъщери, сестри, домакини и т.н., а когато само едно от тези неща не върви по техен план, болшинството от представителките на нежния пол лесно изпадат в нервно разстройство и депресия", споделя д-р Пенелъпи Лийч, която е част от екипа, участвал в изготвянето на научния експеримент.

Тя допълва, че редица родители постоянно се съревновават със заобикалящите ги семейства и искат техните синове и дъщери вечно да са най-добри във всичко, което рано или късно се обръща срещу тях като бумеранг от негативни емоции.

Бащите също страдат от синдрома на перфектния родител, а 50% от запитаните мъже казват, че се чувстват потиснати от постоянните и високи очаквания, които възлагат върху наследниците им.

46% от анкетираните мъже и жени коментират, че купуват подаръци и глезят своите деца по безброй други начини, само защото искат да докажат, че са безупречни родители, които непрестанно имат нужда да задоволяват егото и възможностите си.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти