Когато първите зъбки се подават

Когато първите зъбки се подават
Снимка: netinfo

Периодът, в който никнат първите зъбки на детето не минава особено гладко и тихо нито за малкото, нито за родителите му.

Повечето майки и татковци се чувстват доста безпомощни и не знаят какво да правят.

Като начало трябва да знаете, че млечните зъбки почват да растат межди пети и осми месец от раждането на вашето бебе.

Някои от първите симптоми са отделяне на повече слюнка, подути венци и отчаяна нужда от страна на детето да дъвче всичко, което успее да сложи в устата си.

Когато зъбите наистина започват да пробиват, нещата стават по сложни. Детето става неспокойно, често нервно и кисело, а понякога се появява и слабо повишение на телесната температура.

Уверете се, че детето ви не страда от някакъв друг здравословен проблем - настинка, възпалени ушни канали или нещо подобно, което може да причини по-висока температура и общо неразположение.

Ако причината за безпокойството на вашето дете се корени именно в порастването на първите зъбки, най-добре е да се консултирате с педиатър какви облекчаващи болката средства може да ползвате. Той ще ви консултира най-адекватно, тъй като вече има наблюдения върху детето ви, запознат е със здравословното му състояние и евентуално алергии и други проблеми.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти