Каква е връзката между таткото и бебето?

Каква е връзката между таткото и бебето?
Снимка: Thinkstock

Развитието на бебето в утробата зависи от храненето както на бременната жена, така и на бащата. До този извод са стигнали изследователи от канадския университет "Макгийл".

За да износи и роди здраво дете, в организма на майката трябва да има достатъчно количество от витамина В9. Този витамин се съдържа в листовите зеленчуци, плодовете, месото и житните растения и влияе върху възможността за аборт и вродени дефекти на плода.

За мъжете също е важно високото съдържание на витамина В9, показват опити с гризачи, извършени в университета.

По-малкото му количеството в храната на мъжете е свързано с рискове от вродени дефекти в развитието на гръбначния стълб, черепно-лицеви дефекти като умалена челюст, слаборазвитост на пръстите и криви крака при бъдещето им поколение.

Мъжете, които не се хранят и не живеят здравословно, не усвояват ефективно витамин В9. Този дефицит влияе върху качеството на спермата им и може да доведе до изменения в гените на потомството им.

Учените все още продължават да изследват важното действие на въпросния витамин, но все още не могат да дадат отговор на въпроса каква е точната му дозировка, за да може бащата да създаде здраво бебе.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти