Създадено за Kaufland

Как лесно и питателно да храним детето, когато тръгне на училище

закуска дете училище
Снимка: iStock

Докато децата ни са още малки, много внимаваме за хранителния им режим. Още с първите пюрета се стремим да им даваме балансирана и добре подбрана храна, да е питателна и разнообразна. 

С годините обаче, “хватката” сякаш се отпуска и разрешаваме на децата си повече свобода в избора на храна. 

В училищна възраст те вече са далече от нас през целия ден и храненето им зависи от техните собствени избори. За жалост, колкото и да сме говорили вкъщи за вредните и полезните храни, едва ли има ученик, който да спазва тези съвети.

Истината е, че в ученическия период децата растат изключително бързо. Със същата скорост, с която растат и кърмачетата. А за да са здрави и умни по време на този буен растеж, децата ни имат нужда от стабилен хранителен режим. Ето какво трябва да включва той. 

Храни, богати на калций за костите

Изключително важно е да се приемат сирене, извара, кисело мляко. Те са богати на калций, така необходим за растежа на костите. За щастие, вече има много богат избор в големите вериги като Kaufland, така че можете да предложите на децата си разнообразни млечни продукти. 

храна кауфланд
Снимка: Kaufland

Храни, богати на омега 3 за мозъка и имунната система

Рибните продукти са от изключителна важност за детското развитие. Те трябва да присъстват редовно в менюто под различна форма. Избирайте сьомга, тон или скумрия, те се приготвят лесно и децата ги обичат. 

Съдържат много важните за мозъка и имунната система Омега 3 мастни киселини. 

Много плодове и зеленчуци за истински здрави деца

дете училище храна
Снимка: Istock

Сигурни сме, че няма нужда да припомняме защо всички трябва да ядем много плодове и зеленчуци. На щандовете на Kaufland можете да намерите над 280 вида плодове и зеленчуци - както местни сезонни така и екзотичните папая, авокадо, звезден плод. Нарязани на кубчета и сложени в кутия за храна, те се превръщат в приятна закуска в голямото междучасие. 

А какво да правим със сладкишите?

На първо място нека ви успокоим - децата изгарят захарта много по-бързо от възрастните. Така че наистина нещо сладко от време на време няма да им навреди. Важното е да е наистина само от време на време и вкъщи да се храните здравословно. 

храна кауфланд
Снимка: Kaufland

Другият трик, който можете да приложите, е като разрешите на детето само да си избере сладкишите от Kaufland. Вие ще го насочите към тези с по-малко захари, към протеиновите и овесените десерти или към тези от пълнозърнесто брашно. 

И не забравяйте шишето с вода. Жадно дете урок не учи ;) 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти