Малчуганите понижават кръвното налягане

Децата са полезни
Снимка: netinfo

Напук на многото инфарктни ситуации, на които всекидневно ни подлагат нашите деца, тяхното присъствие около нас води до понижаване на кръвното ни налягане.

До тази констатация са стигнали екип от американски кардиолози в Brigham Young University, цитирани от информационна агенция Ройтерс. Според тях освен физическите упражнения и ограничената употреба на сол, социалните фактори в лицето на мъниците вкъщи също предпазват техните родители от хипертония.

''Въпреки че грижата за хлапетата е свързана с редица стресови фактори, нашето наблюдение показва, че кръвното налягане на майките и бащите им е средно с 5 пункта по-ниско, което важи както за горната, така и за долната му граница. При жените, които често прекарват повече време с децата си, тази разлика надминава дори 10-12 пункта", твърдят учените.

Все пак, съдейки по лекарските наблюдения отвъд океана, това не значи, че колкото повече момчета и момичета имате у дома, толкова по-ниско кръвно ще отчитате, защото положителните резултати са били получени основно в семейства с по едно, две деца.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти